Pakko tunnustaa, että tämän vuoden taimikasvatus taitaa mennä yritys-erehdys -kategoriaan. Viime vuonna en tässä vaiheessa vielä tiennyt tulevani mökin omistajaksi. Nyt sitten helmikuussa netin ja puutarhalehtien selausta. Maaliskuussa siementen osto. Kaikki ne kylvin, joissa sanottiin, että "Kylvö maaliskuussa laatikkoon". Kaikki meni itämiseen saakka hyvin. Mutta sitten tuo taimivaihe ikäänkuin pysähtyi. Runsaan netin selaamisen perusteella diagnoosi taitaa olla "liian vähän valoa ja liian lämmintä". No tämä on tavallinen ihmiskoti, ei täällä kovin otollisia olosuhteita voi taimille luoda. Laitan tähän kuvan onnettomista taimiparoista, jotka tänään olivat ensimmäistä kertaa karaistumassa ulkoilmassa. Ensimmäinen päivä ei näytä ihmeitä aikaansaaneen, tosin ei ole kukaan kuollutkaan.

Laitan myös katsauksen daaliani edistymiseen. Uudessa, valoisammassa paikassa hän on saanut väriä ja tuuheutta. Netistä saamani vinkin mukaan tein hänelle latvaleikkauksen. Nyt enää varmaan kuukausi ennen kuin tämän hujopin saa multiin. Mukana myös kuva, mitä on odotettavissa heinä-elokuun tienoilla.

Viime vuodelta tarina liittyen daaliaan: Mökin ostotapahtuma oli stressaava. Loppujen lopuksi en ollut varma, mitä kaikkea mökin mukana tulisi. Ensimmäisen kerran omilla avaimilla mennessäni aloin tutustumaan mitä oikein omistan. Naapuri tuli heti tutustumaan ja kertoili yhteistä historiaansa edellisen omistajan ystävänä. Naapuri sitten kysyi, että miten sinun daaliasi voi. Minun oli pakko kysyä pienen hiljaisuuden jälkeen, että ai omistanko minä daaliankin. Kyllä kuulemma omistin, naapuri sen minulle näytti. Hieno kukka, harmi ettei ole sopivaa talvisäilytyspaikkaa sille, oli pakko antaa sen kuolla.