Jälleen kerran tein tarkastusreissun mökille. Eipä ole rosmo käynyt, koskemattomat on kinokset joka puolella. Myös katolla - siitä saattaa pian tulla ongelma. Tosin jos lunta tulee vielä lisää, pian saa katolta lapioida lumet ylämäkeen!

Muutama viikko sitten porkkasin paikalle naapuritontin kautta. Kasvihuoneen kennokatto olikin jo luokilla, mutta toipunee. Puiden ympärillä olevat suojaverkot olivat lumen sisällä, poljin ympäriltä lumen matalaksi, ettei lumi toimi tikapuina rusakoille.

Koskemattomat lumihanget joka puolella herättikin kysymyksen, että missä mahtavat piileksiä ne tuhannet kanit? Rusakolla taitaa käpälässä olla jonkinlaiset räpyläpoimut joiden ansiosta rusakko pysyy pinnalla ilman että maha viistää hankea. Mutta onko kanilla samanlaiset? Missä ne nyt liikuskelevat, kai ruokaa nekin tarvitsevat. Onko niillä hangen sisällä onkalot? Mitään kanipolkua en hangen päällä ole nähnyt. Sääliksi niitä tavallaan käy, vaikka en niitä omalle tontilleni kaipaa, kuten en muitakaan tuholaisia.