Pitäisiköhän antaa arvosana "välttävä". Sää ei ollut mahdoton. Juhlissa oli kyllä yksi nuorimies villamyssy päässä, ja muutamalla oli käsineet käsissään. Mutta ei satanut sentään, onhan sekin jo jotain.

Puutarhassa ei tapahdu paljoakaan. Pioni on varmaan ihan aikataulussa, koska laskettu aika (oikea juhannushan) on vasta ensi viikolla. Kyllähän se on jo alkanut repeilemään.

Muutenkin on aika vähän kukkia juuri nyt, näyttää jopa vähän tylsältä, samaa vihreää vaan joka puolella. Toki ostetut orvokit, pelargoniat sekä rautayrtti kukkivat, kukin omassa purkissaan. Rautayrtti olikin uusi tuttavuus, kaunis ainakin punaisena. Ja lisäksi siihen liittyy kiintoisia tarinoita, suojelee se sitten kotia tai nostattaa lempeä (näkis vaan). Kukkapenkeissä on toki odotettavaa noin viikon päästä: kärhöt, ruusut, daalia, liljat.

Tällainen on kukkinut viimeiset kaksi viikkoa, en tiedä nimeä. Tämä oli viime vuonna yksi kanien lempimussutettava. Pitäisiköhän koputtaa puuta, ristiturpia on tänä vuonna ollut vähemmän... Jopa ruohosipuli on säästynyt.