Tylsäksi käy ilman kameraa... Onneksi edellisiltä vuosilta löytyy kuvia. Pionini tietää aina juhannuksen ajankohdan; kukinta tulee tänäkin vuonna olemaan silloin parhaimmillaan. Jo auenneiden kukkien koosta kuitenkin päättelisin, että niistä tulee pienempiä kuin edellisinä vuosina. Mietin syytä: Oliko sittenkin liian pitkä kuiva kausi? Vai vähän kauempaa haettu syy eli kahvinporojen puuttuminen? Olen lopettanut kahvin keittämisen mökillä. Sain pionin ja mökin mukana oivan tukun neuvoja. Yksi niistä oli pionin lannoittaminen kahvinporoilla. Nyt kahteen kesään ei kahvinporoja enää ole ollut. Ja pioni ei enää kukoista. MOT?

1308506222_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Muuten kaikki on edennyt hyvin. Kirsikkapuuni on jo tähän mennessä tehnyt 30 cm vuosiversot. Puutarhamessuilta ostetut mukulat kaikki ovat kasvussa, mutta vähän ihmetyttää kuinka ne aikovat kukkia. Tuoksumiekkaliljat ennättivät viime vuonna hyvin kukkaan, mutta jotenkin ne eivät tunnu vartta venyttävän tänä vuonna. Jaakobinliljat näyttävät samalta kuin kaksi viikkoa sitten, jolloin ne ulos istutin. Pensaspuolella uusin hankinta on pallohortensia, joka löysi paikkansa alppiruusun vierestä, puolivarjosta.

Kotona sen sijaan on tapahtunut ihmeitä. Orvokkiamppeli pursuaa yli äyräiden ja kukkia on ilmaantunut muihinkin huonekasveihin. Mahtaako syynä olla se, että muun lannoitteen puutteessa olen tänä keväänä lannoittanut niitä nestemäisellä orkidealannoitteella? Sitä vaan sattui olemaan jäljellä onnettomien orkideayritelmien jäljiltä ja halusin sen vain käyttää hyödyksi. Ei se ainakaan mitään ole tappanut.