Omenasato korjattiin lopultakin. Omenaa tuli ainoastaan keltakaneliin ja siihenkin vain noin puolet viime vuoden määrästä. Onneksi!!! Halukkaita omenanhakijoita toki olisi ollut, mutta viimevuotista rallia ja sirkusta ei tarvinnut järjestää. Melba pitää välivuoden ja samoin määrittelemättömät kaksi puuta. Pikkuruiset valkeat kuulaat pusersivat muutaman ison molemmat, ihan tyydyttävä suoritus niiltä. Varsinkin kun toinen on vammainen myyrän jäljiltä.

Kotona lentelee nyt hedelmäkärpäsiä. Sanomalehdessä oli artikkeli pikku kärpäsistä ja huomasin, että olin käsitellyt kotona omenoita jo viikkokausia ja siltikään kärpäsiä ei ollut. Mielessä kävi jo sekin, että onko kotini niiin epäkodikas, ettei edes kärpäset viihdy. Huojentavaa oli huomata tällä viikolla, että ne olivat tulleet! Ehkä vasta omenien pieni mätäneminen on ne saanut liikkeelle.

Syyskuussa on ollut ihanat säät. Toisaalta kesän jäljiltä erilaiset huvitukset sekä kotisohva vetävät puoleensa, joten puutarha on saanut olla omissa oloissaan. Toki vielä on tekemistä: vadelma-aitojen perkaus, kukkapenkkien siivoaminen, tulppaanien jakaminen, uusien sipulien istutus, lehtien haravointi jne. Mutta kaikki aikanaan.